SRBIJA VOZ-PARTNER PROJEKTA EKSPRESNI VOZ KOJI POVEZUJE EVROPU

U okviru Evropske godine železnice 2021, Zajednica evropskih železnica pokrenula je projekat “Ekspresni voz koji povezujeEvropu”.

Voz, koji  je 2. septembra krenuo iz Lisabona, a završava svoje putovanje 7. oktobra u Parizu, proći će maršrutom koja povezuje evropske zemlje, preduzeća i stanovništvo kroz 26 zemalja i zaustaviti se u 100 gradova.

“Srbija Voz”a.d. je partner projekta“Ekspresni voz koji povezujeEvropu”.

Na ucrtanom putu Konekting Jurop ekspres će biti putujuća konferencija, laboratorija i forum za javnu debatu o tome kako da železnica bude prevozno sredstvo po izboru putnika i kompanija.

Pored delegacije državnog vrha Republike Srbije i „Srbija Voz“ a.d. će, kao partner u ovom projektu, aktivno učestvovati u manifestacijama 12. i 13. septembra, kada će Beograd biti grad domaćin evropskim zvanicama, koje će specijalnim vozom proći i kroz našu zemlju.

Alat za praćenje CEE voza pokrenut je na adresi: https://s1.gps-server.net/mod/share/index.php?su=B7EB618676BE52326C136B2EDA75E24D

Cilj ove promocije je da se železnica najširoj javnosti predstavi kao evropska budućnost, put ka ublažavanju klimatskih promena i kao ekonomski veoma značajan, održivi vida transporta i usluga.