СРБИЈА ВОЗ-ПАРТНЕР ПРОЈЕКТА ЕКСПРЕСНИ ВОЗ КОЈИ ПОВЕЗУЈЕ ЕВРОПУ

У оквиру Европске године железнице 2021, Заједница европских железница покренула је пројекат “Експресни воз који повезује Европу”.

Воз, који  је 2. септембра кренуо из Лисабона, а завршава своје путовање 7. октобра у Паризу, проћи ће маршрутом која повезује европске земље, предузећа и становништво кроз 26 земаља и зауставити се у 100 градова.

“Србија Воз”а.д. је партнер пројекта“Експресни воз који повезује Европу”.

На уцртаном путу Конектинг Јуроп експрес ће бити путујућа конференција, лабораторија и форум за јавну дебату о томе како да железница буде превозно средство по избору путника и компанија.

Поред делегације државног врха Републике Србије и „Србија Воз“ а.д. ће, као партнер у овом пројекту, активно учествовати у манифестацијама 12. и 13. септембра, када ће Београд бити град домаћин европским званицама, које ће специјалним возом проћи и кроз нашу земљу.

Алат за праћење CEE воза покренут је на адреси: https://s1.gps-server.net/mod/share/index.php?su=B7EB618676BE52326C136B2EDA75E24D

Циљ ове промоције је да се железница најширој јавности представи као европска будућност, пут ка ублажавању климатских промена и као економски веома значајан, одрживи вида транспорта и услуга.