Романтика

Музејско-туристички воз “Романтика” представљен је 1996. године, са циљем да се у путничком саобраћају љубитељима железнице и туристима понуде атрактивна и романтична путовања у сачуваним и рестаурираним гарнитурама воза из тридесетих година прошлог века.

Композиције садрже вагоне I, II и III разреда и вагон ресторан, који пружају несвакидашњи доживљај приликом путовања призивајући дух старих времена.

Воз саобраћа викендом, само у летњој сезони од априла до октобра, а поласци  се, по потреби, усклађују са туристичким манифестацијама као што су сајмови, бербе грожђа, фестивали, карневали, спортске игре, итд., у градовима широм Србије.

Капацитет воза је  450 путника.

Воз “Романтика” може да се изнајми за снимање филмова, ТВ серија, спотова, реклама, али и за индивидуална и групна путовања.

Цена закупа зависи од броја путника, одабране дестинације и састава воза.

Такође, могуће је посетити и разледати воз.

Цена карте за обилазак  износи 300 динара по особи, за појединачне посете и 150 динара по особи, за групне посете (минимум 10 особа) и посете деце, ученика и студената.

Индивидуалне и групне посете потребно је најавити минимум 48 сати раније на мејл: marketing@srbvoz.rs или на број телефона : +381 11 3616 811.

Радно време гараже за посете, која се налази у Булевару Патријарха Павла 8а, је од 08-14 часова, радним данима.