Повластице и понуде

Превоз деце

У међународном саобраћају, на пругама “Србија Воз” а.д. као и у саобраћају са Црном Гором деца до навршене 6. године се превозе бесплатно, уколико се за њих не захтева посебно место и уколико путују са особом која поседује возну карту. Деца од навршене 6. године до навршене 14. године старости превозе се по повластици од 50%.

На пругама Бугарске, Македоније, Румуније, Грчке, Турске, Републике Српске и Босне и Херцеговине, деца до навршене 4. године превозе се бесплатно, уколико се за њих не захтева посебно место (седиште или постеља у колима за спавање и колима са лежајима) и уколико путују са особом која поседује возну карту. Деца од навршене 4. године до навршене 12. године старости превозе се по повластици од 50% у међународном саобраћају са наведеним железницама.

Групна путовања

За путовања у групи (најмање шест путника) одобрава се посебна повластица. Висина повластице различита је по железницама и износи од 20 до 40%.

Rail Plus

Rail Plus је понуда намењена свим категоријама путника.

Она подразумева куповину картице Rail Plus, која важи годину дана и у том року на основу ње путник има право на повластицу од 15% на редовну возну цену при куповини возних карата у међународном саобраћају. За релације до Македоније ова картица омогућава попуст од 30% на редовну возну цену.

Власник ове картице, при куповини карте у унутрашњем саобраћају, остварује попуст од 30% на редовну возну цену.

Цена картице Rail Plus за одрасле је 15 евра, а за млађе од 26 и старије од 60 година је 10 евра. Чланови клуба читалаца дневног листа Данас са којима Србија Воз а.д. има закључен Уговор о посебним погодностима ,“RAIL PLUS” картицу плаћају по повластици од 75% од редовне цене картице за одговарајућу категорију корисника (одрали, млади до 26 год. или лица старија од 60 год.)

Продаја картица RAIL PLUS врши се на благајнама следећих станица: Београд, Нови Београд, Краљево, Чачак, Ужице, Прибој, Пријепоље, Пожега, Ваљево, Ниш, Зајечар, Алексинац, Сталаћ, Јагодина, Велика Плана, Паланка, Младеновац, Пожаревац, Вршац, Зрењанин, Стара Пазова, Нова Пазова, Инђија, Рума, Сремска Митровица, Шид, Нови Сад, Врбас, Сомбор, Шабац, Суботица.

Balkan Flexipass

Balkan Flexipass је понуда за путовања на подручју железница земаља Југоисточне Европе. Карта купљена по понуди Balkan Flexipass омогућава да се на пругама: Бугаске, Regio Calatori, Грчке, Турске, Македоније, Црне Горе, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије и на линијама бродске компаније ATICCA путује 3, 5, 7, 10 или 15 дана (по избору путника) у оквиру рока важности карте који износи два месеца.

City Star

City Star је посебна понуда намењена за повратна путовања мањих група у саобраћају између Србије с једне стране и Чешке, Хрватске, Словачке, Словеније и Црне Горе с друге стране.

City Star Чешка, Словачка и Словенија

Понуду може да користи путник када путује са сапутником, односно више путника када путују заједно, у одласку и повратку, највише до 5 (пет) одраслих и 1 (једно) дете. Први путник (одрасли или два детета) плаћа возну цену за једног одраслог путника, док сваки следећи одрасли сапутник (највише 4) плаћа половину од цене првог путника. Деца сапутници старости од 6 до 14 година плаћају четвртину цене од првог одраслог путника. Два детета (од 6 до 14 година старости) рачунају се као један одрасли путник.

City Star Хрватска

Понуду може да користи путник када путује са сапутником, односно више путника када путују заједно, у одласку и повратку, највише до 5 (пет) одраслих. Први путник плаћа возну цену за једног одраслог путника, док сваки следећи сапутник (највише 4) плаћа половину од цене првог путника. Деца старости од 6 до 14 година превозе се под истим условима као и одрасли путници.

City Star Црна Гора

Понуду може да користи путник када путује са сапутником односно више путника када путују заједно, а највише дo 5 (пет) oдраслих и 1 (jeдно) дете. Први путник плаћа редовну возну цену за једног одраслог путника, док сваки следећи одрасли сапутник (највише 4) плаћа 80% од цене првог путника. У одређивању укупног броја путника, два детета старости oд 6-14 година рачунају се као један одрасли путник и плаћају по 50% од цене првог одраслог путника.

MUENCHEN SPEZIAL

MUENCHEN SPEZIAL је понуда по сниженој цени за превоз појединачних путника, у одласку и повратку у 2. Разреду од свих станица „Србија Воз“ а.д. дo Минхена.

ЉУБЉАНА СПЕЦИЈАЛ

За релацију Београд – Љубљана, понуда за појединачна путовања у једном правцу од Београда до Љубљане и обратно по посебним ценама и могу се купити најраније три месеца, а најкасније на дан поласка воза.ка (одраслих и деце). Деца старости до 6 година превозе се бесплатно, а деца од 6 до 14 година плаћају половину цене за одраслог путника.

МАРИБОР СПЕЦИЈАЛ

За релацију Београд – Марибор, понуда за појединачна путовања у једном правцу од Београда до Марибора и обратно по посебним ценама и могу се купити најраније три месеца, а најкасније на дан поласка воза.

БАЧКА СПЕЦИЈАЛ

БАЧКА СПЕЦИЈАЛ – за певоз појединачних путника у једном правцу као и у одласку и повратку од станица СУботица и Сомбор до Будимпеште и обратно примењује се понуда Бачка Специјал. Деца од 6 до 14 година старости плаћају 50% цене за одрасле.

SparSchiene Хрватска

SparSchiene Хрватска – понуда за појединачна путовања у једном правцу од Београда до Загреба и обратно по посебним ценама (возна карта и резервација седишта). Возне карте по овој понуди су ограничене на 6 карата са резервацијом дневно и важе искључиво за датум и воз за који су испостављене.