Opšti uslovi korišćenja veb stranica “Srbija Voz” a.d.

OPŠTE ODREDNICE

Veb sajt www.srbvoz.rs je u vlasništvu i njime upravlja Akcionarsko društvo za železnički prevoz putnika “Srbija Voz”, Beograd (u daljem tekstu: Srbija Voz).
Informacije, podaci i dokumenta objavljena na veb sajtu www.srbvoz.rs mogu se koristiti samo za sopstvene, neprofitabilne i nekomercijalne potrebe posetioca veb sajta (u daljem tekstu: Korisnik) uz poštovanje svih autorskih, vlasničkih prava i prava trećih lica.
Bez izričitog pristanka Srbija Voza, nije dozvoljeno prosleđivati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe informacije, podatke i dokumenta objavljena na sajtu www.srbvoz.rs.
Korišćenjem sadržaja, Korisnik prihvata sve rizike koji nastaju iz korištenja veb sajta www.srbvoz.rs.
Srbija Voz se u potpunosti odriče svake odgovornosti, koja na bilo koji način može nastati ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih veb stranica, odnosno za bilo kakvu štetu koja može nastati Korisniku ili bilo kom trećem licu u vezi sa korišćenjem sadržaja veb sajta www.srbvoz.rs.

KOLAČIĆI

Veb sajt www.srbvoz.rs koristi tzv. kolačiće (eng. “cookies”).
Kolačići predstavljaju skup podataka koje generiše veb sajt i koje veb pretraživač smešta na disk Korisnika u obliku male tekstualne datoteke.
Opšti uslovi korišćenja veb stranica Srbija Voza pružaju jasne i relevantne informacije o kolačićima koji se koriste i o razlozima za njihovo korišćenje.
Kolačić sadrži tekstualni niz, koji sadrži informacije o pregledaču. Za rad nije neophodno da kolačić prepozna odakle je Korisnik, on samo treba da ustanovi tip veb pregledača Korisnika.
Korišćenje količića je neophodno iz tehničkih razloga, za efikasan rad veb sajta.
Neki kolačići koje Srbija Voz koristi čuvaju informacije o Korisniku koje su lične prirode. Takve informacije se čuvaju samo ako ih je Korisnik sam objavio, odnosno uneo na veb sajtu www.srbvoz.rs, i to isključivo radi pribavljanja nužnih informacija za lakše funkcionisanje i upotrebu veb sajta.
Korisnik ima mogućnost da izbriše kolačiće preko podešavanja u veb pregledaču.

GOOGLE ANALITIKA

Veb sajt www.srbvoz.rs koristi Google analitiku (GoogleAnalitics), uslugu internetske analize kompanije GoogleInc (u daljem tekstu „Google”).
Google analitika koristi specifičan oblik kolačića, tj. tekstualnu datoteku koja se postavlja na Vaš računar i omogućuje analizu Vašeg korištenja internetske stranice.
Google neće dovesti u vezu IP adresu Korisnika ni sa jednim drugim podatkom u vlasništvu Google.
Ukoliko želite, možete sprečiti da Google beleži podatke koje generišu kolačići i koji su vezani za Vaše korišćenje internet stranice (uključujući Vašu IP adresu) i da obrađuje te podatke, tako što ćete preuzeti i instalirati plug-in pregledača koji je dostupan na: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
Dodatne informacije o kolačićima Google analitike, nalaze se na stranicama Google koje se odnose na pružanje pomoći i politiku zaštite privatnosti i možete ih pronaći na: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE LIČNIH PODATAKA

Srbija Voz se obavezuje da poštuje anonimnost i privatnost Korisnika veb sajta.
Srbija Voz prikuplja lične podatke Korisnika samo ako iste Korisnik dobrovoljno dostavi, prilikom kupovine usluge ili proizvoda ili podnošenja reklamacije. Srbija Voz ne dobija podatke o brojevima Vaših kreditnih kartica.
Svi podaci o Korisnicima čuvaju se u skladu sa propisima. Svi zaposleni koji prilikom obavljanja posla dolaze u kontakt sa podacima o Korisnicima odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
Korištenjem veb stranica www.srbvoz.rs smatra se da je Korisnik upoznat i saglasan s ovim Opštim uslovima, uključujući i odredbe o obradi ličnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

AŽURIRANJE I IZMENE

U bilo kom trenutku i bez prethodne najave Srbija Voz može izmeniti ili ažurirati Opšte uslove korišćenja veb stranica.
Potrebno je redovno proveravati ova Pravila kako biste bili upoznati s njihovim izmenama ili ažuriranjima.