Kamenovani i brzi voz  Soko i BG: Voz  pri izlasku iz stanice Zemun

„Srbija Voz“ a.d, obaveštava da je danas 12.06.2022 godine, oko 16.20  časova, došlo do  ponovnog  kamenovanja  brzog voza „Soko“ , kao i  BG: Voza koji je krenuo iz stanice Zemun za Lazarevac. Vozovi su kamenovani pri izlasku iz stanice Zemun. Pregledom vozova od strane vozopratnog osoblja, ustanovljeno je da postoje manja oštećenja na vozovima i vraćeni su u  redovan saobraćaj.

Srbija Voz osuđuje kamenovanje vozova od strane za sada nepoznatih počinilaca. MUP Republike Srbije u saradnji sa Srbija Vozom odmah je  preduzeo sve potrebne mere da se pronađu počinioci ovog krivičnog dela.

Ovakvo ponašanje predstavlja vandalski čin i izuzetnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Uništavanje železničke infrastrukture sprečava redovno odvijanje železničkog saobraćaja.

Upozoravamo da se ovakvim vandalskim činom na prvom mestu ugrožava bezbednost putnika i železničkog saobraćaja, ali da se istovremeno nanose i velike štete železničkoj imovini.

„Srbija Voz” a.d. apeluje na građane da se ponašaju savesno i odgovorno kako bi se železnički saobraćaj odvijao neometano.