Каменовани и брзи воз  Соко и БГ: Воз  при изласку из станице Земун

„Србија Воз“ а.д, обавештава да је данас 12.06.2022 године, око 16.20  часова, дошло до  поновног  каменовања  брзог воза „Соко“ , као и  БГ: Воза који је кренуо из станице Земун за Лазаревац. Возови су каменовани при изласку из станице Земун. Прегледом возова од стране возопратног особља, установљено је да постоје мања оштећења на возовима и враћени су у  редован саобраћај.

Србија Воз осуђује каменовање возова од стране за сада непознатих починилаца. МУП Републике Србије у сарадњи са Србија Возом одмах је  предузео све потребне мере да се пронађу починиоци овог кривичног дела.

Овакво понашање представља вандалски чин и изузетну опасност по безбедност свих учесника у саобраћају. Уништавање железничке инфраструктуре спречава редовно одвијање железничког саобраћаја.

Упозоравамо да се оваквим вандалским чином на првом месту угрожава безбедност путника и железничког саобраћаја, али да се истовремено наносе и велике штете железничкој имовини.

„Србија Воз” а.д. апелује на грађане да се понашају савесно и одговорно како би се железнички саобраћај одвијао неометано.