Поново каменован БГ: Воз

„Србија Воз“ а.д, обавештава да је данас, 15.06.2022 године, око 13.30  часова, дошло до  поновног  каменовања  БГ: Воза који је кренуо из станице Овча за Батајницу. Воз је каменован на делу пруге Нови Београд –Земун, од стране за сада непознатих починилаца.

Прегледом возова од стране возопратног особља, установљено је да је поломљено стако на вратима које користе путници при уласку и изласку у воз. Због овог инцидента отказан је БГ:Воз који из Батајнице полази за Овчу у 14.42 часова, на релацији Земун –Овча, као и БГ:Воз из Овче у 15.44 часова за Батајницу, на релацији Овча-Панчевачки мост.

МУП Републике Србије у сарадњи са Србија Возом одмах је предузео све потребне мере да се пронађу починиоци овог кривичног дела.

Упозоравамо да каменовање возова представља изузетну опасност по безбедност свих учесника у саобраћају, на првом месту угрожава безбедност путника, спречава редовно одвијање железничког саобраћаја али  се истовремено наносе и велике штете железничкој имовини.

„Србија Воз” а.д. апелује на грађане да се понашају савесно и одговорно како би се железнички саобраћај одвијао неометано.