NOVI RED VOŽNJE 2021/2022 POČINJE DA VAŽI OD NEDELJE 12.12.2021.god.

„Srbija Voz“ a.d. obaveštava korisnike svojih usluga da će od nedelje, 12.12.2021.god. početi primena novog Reda vožnje.

Novim Redom vožnje planirano je 413 polazaka vozova za prevoz putnika.

Od ukupnog broja planiranih polazaka vozova, 10 vozova saobraćaće u međunarodnom saobraćaju, 8 pograničnih vozova, kao i 174 voza iz sistema BG:VOZ.

U unutrašnjem saobraćaju predviđeno je 195  polazaka brzih, regio i putničkih vozova.

Sa početkom važenja novog Reda vožnje, planirani broj polazaka vozova za prevoz putnika biće redukovan zbog infrastrukturnih radova na prugama, koji su u toku.

Do završetka radova na modernizaciji i izgradnji dvokolosečne pruge, saobraćaj vozova iz sistema BG:VOZ na relaciji Beograd Centar-Batajnica-Beograd Centar, kao i vozovi na relaciji Beograd Centar-Šid-Beograd Centar, odvijaće se po privremenoj organizaciji saobraćaja vozova koji je moguće realizovati u uslovima jednokolosečnog saobraćaja.

Zbog radova na rekontrukciji pruge Niš-Brestovac, nije planiran saobraćaj vozova na relacijama Niš-Preševo, Niš-Prokuplje i Niš-Leskovac.

Međunarodni voz za Bar polaziće iz stanice Beograd Centar u 20:20 časova.

Novi red vožnje 2021/2022 god. kao i sve komercijalne povlastice i posebne ponude u međunarodnom i unutrašnjem saobraćaju vozova za prevoz putnika, objavljeni su na sajtu „Srbija Voz“ a.d. www.srbvoz.rs.