Сва права задржана © “Србија Воз" а.д.

Лица до 26 година старости имају право на куповину возне карте која омогућава да се путује месец дана по повлашћеној цени.

КУПИТЕ КАРТУ

ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

О НАМА

РЕД ВОЖЊЕ

РЕД ВОЖЊЕ ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

О НАМА
КОРИСНИЧКИ СЕРВИС: +381 11 360 28 99, ОД 6:30 ДО 18:30 ЧАСОВА, ДО ДАЉЊЕГ.     ---     ЦЕНТАР ЗА РЕЗЕРВИСАЊЕ МЕСТА ЗА ВОЗОВЕ РОМАНТИКА И НОСТАЛГИЈА: 064/829-57-85 И 064/829-57-84.     ---     УСЛЕД ТЕХНИЧКИХ ПРОБЛЕМА, КОРИСНИЧКИ СЕРВИС ПОВРЕМЕНО НЕЋЕ ФУНКЦИОНИСАТИ.
ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Годишњица бомбардовања путничког воза на железничком мосту у Грделичкој клисури


Грделица, 12. 4. 2016 . год.


У Грделичкој клисури, поред железничког моста преко Јужне Мораве, в.д. генерални директор "Србија Воз" а.д. , Југослав Јовић, са својим сарадницима, положио је венац на спомен обележје страдалим путницима и железничарима током НАТО бомбардовања тадашње СР Југославије на међународни путнички воз број 393.


Путнички воз који је из Ниша кренуо ка Скопљу, гађан је из авиона 12.априла 1999.године, док је прелазио преко моста у Грделичкој клисури.


Комеморативни скуп почео је доласком путничког воза у 12.20. часова који је стао испред моста.


Директор је рекао,  да је ово место ужаса на коме су своје животе оставили путници и железничари, жртве НАТО  агресијe. Зато, овај датум не сме бити заборављен јер треба да послужи као тужно сећање на невине жртве и као упозорење да се овако нешто више никада и нигде не понови.


Венце на спомен обележје положили су директори "Инфраструктуре Железница Србије"а.д., "Србија Карга"а.д., "Железница Србије" а.д., Градаоначеник Лесковца, представници града Лесковца и локалне самоуправе,  делегације Војске Србије, борачке  организације,  железничких синдиката, делегације политичких партија и породице погинулих приликом бомбардовања.

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА

Након полагања венаца, путнички воз је уз једноминутни звук сирене прешао преко Железничког моста у Грделичкој клисури.