Сва права задржана © “Србија Воз" а.д.

Лица до 26 година старости имају право на куповину возне карте која омогућава да се путује месец дана по повлашћеној цени.

КУПИТЕ КАРТУ

ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

О НАМА

РЕД ВОЖЊЕ

РЕД ВОЖЊЕ ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

О НАМА
КОРИСНИЧКИ СЕРВИС: +381 11 360 28 99, ОД 6:30 ДО 18:30 ЧАСОВА, ДО ДАЉЊЕГ.     ---     ЦЕНТАР ЗА РЕЗЕРВИСАЊЕ МЕСТА ЗА ВОЗОВЕ РОМАНТИКА И НОСТАЛГИЈА: 064/829-57-85 И 064/829-57-84.     ---     УСЛЕД ТЕХНИЧКИХ ПРОБЛЕМА, КОРИСНИЧКИ СЕРВИС ПОВРЕМЕНО НЕЋЕ ФУНКЦИОНИСАТИ.
ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

У присуству потпредседнице Владе Републике Србије др Зоране Михајловић и руског амбасадора Чепурина, промотивна вожња на релацији Београд Дунав станица - Вршац новим дизел-моторним возом набављеним из руског кредита за модернизацију српских железница


Београд, 11. 2. 2016. год.


У петак, 12. фебруара 2016. године, са поласком из железничке станице Београд Дунав станица у 9.30 сати биће организована промотивна вожња до Вршца новим дизел-моторним возом, набављеним из руског кредита за модернизацију српских железница.


Промотивној вожњи присуствоваће потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.др Зорана Михајловић и његова екселенција амбасадор Руске Федерације у Србији Александр Васиљевич Чепурин, као и руководство српских железница и „РЖД Интернешнл“.


Том приликом проф.др Зорана Михајловић најавиће укључивање у редован путнички железнички саобраћај укупно четири нове дизел-моторне гарнитуре набављене захваљујући средствима из руског кредита, које су до сада већ стигле у Србију. Све четири у саобраћај ће бити укључене у петак, 12. фебруара и то две на релацији Београд Дунав станица – Вршац, а по једна на релацијама Зрењанин-Кикинда и Зрењанин-Београд.


По доласку промотивног воза у железничку станицу Вршац у 11.00 сати, новинарима ће се обратити потпредседница Владе Србије проф.др Зорана Михајловић, његова екселенција амбасадор Руске Федерације у Србији Александр Васиљевич Чепурин и генерални директор РЖД Интернешнл Сергеј Павлов.


Из руског кредита за модернизацију српских железница 100 милиона долара издвојено је за набавку 27 нових дизел-моторних возова (серије 711) руског произвођача „Метровагонмаша“. Реч је о возовима који саобраћају на неелектрифицираним пругама, у локалном и регионалном унутрашњем саобраћају. До сада су у Србију стигла четири оваква воза и новоформирана железничка компанија за путнички саобраћај „Србија воз“ 12. фебруара ће их све укључити у редован путнички саобраћај.


Реч је о савременим, климатизованим возовима, чији је капацитет 246 места (120 за седење и 126 за стајање) и брзина 100 км/сат (пројектована брзина 120 км/сат).


Повратак из Вршца организован је редовним путничким возом, који из Вршца полази у 14.10 сати и по реду вожње у Београд Дунав станицу стиже у 15.53 сати.

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА