Сва права задржана © “Србија Воз" а.д.

Лица до 26 година старости имају право на куповину возне карте која омогућава да се путује месец дана по повлашћеној цени.

КУПИТЕ КАРТУ

ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

О НАМА

РЕД ВОЖЊЕ

РЕД ВОЖЊЕ ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

О НАМА
КОРИСНИЧКИ СЕРВИС: +381 11 360 28 99, ОД 6:00 ДО 22:30 ЧАСОВА.     ---     ЦЕНТАР ЗА РЕЗЕРВИСАЊЕ МЕСТА ЗА ВОЗОВЕ РОМАНТИКА И НОСТАЛГИЈА: 064/829-57-85 И 064/829-57-84.     ---     УСЛЕД ТЕХНИЧКИХ ПРОБЛЕМА, КОРИСНИЧКИ СЕРВИС ПОВРЕМЕНО НЕЋЕ ФУНКЦИОНИСАТИ.
ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА

Потписани уговори у вези са пројектом модернизације техничко-путничке станице Земун  


Београд,  7. 12. 2017. год.


У Министарству финансија Владе Републике Србије, у присуству представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија,  представника Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), као и „Србија Воз“ а.д.  потписани су Уговор о  гаранцији и Уговор о зајму за прву траншу Пројекта у вредности од 30 милиона евра. Укупна вредност Пројекта модернизације техничко-путничке станице Земун је 47 милиона евра.


Уговор о гаранцији потписали су Душан Вујовић, министар финансија Владе Републике Србије и Данијел Берг, директор канцеларије ЕБРД у Београду, док су Уговор о зајму потписали Сју Барет, директорка тима за транспорт ЕБРД и Југослав Јовић, в.д. генерални директор „Србија Воз“ а.д.  


Предвиђена локација Пројекта техничко-путничке станице Земун   је између железничких  станица Земун и Земунско Поље. Површина потребна за изградњу комплекса износи 35 хектара и на њој ће бити изграђени нови објекти укупне површине 18.800 m2, 17 km нових колосека и санирано 14.500 m2 постојећих објеката као и 6 km постојећих колосека.


Изградиће се сви потребни објекти, колосеци, постројења, опрема и инсталације у функцији одржавања електро-моторних гарнитура, локомотива и путничких кола "Србија Воз" а.д. у складу са очекиваним обимом рада и планираним пресељењем са комплекса Савског амфитеатра.


Југослав Јовић, в.д. генерални директор „Србија Воз“ а.д. изразио је захвалност Влади Републике Србије, ресорном Министарству и ЕБРД и истакао  да ће овај Пројекат осигурати дуготрајну расположивост и поузданост возних средстава „Србија Воз“ а.д.