Сва права задржана © “Србија Воз" а.д.

Лица до 26 година старости имају право на куповину возне карте која омогућава да се путује месец дана по повлашћеној цени.

КУПИТЕ КАРТУ

ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

О НАМА

РЕД ВОЖЊЕ

РЕД ВОЖЊЕ ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

О НАМА
КОРИСНИЧКИ СЕРВИС: +381 11 360 28 99, ОД 6:30 ДО 18:30 ЧАСОВА, ДО ДАЉЊЕГ.     ---     ЦЕНТАР ЗА РЕЗЕРВИСАЊЕ МЕСТА ЗА ВОЗОВЕ РОМАНТИКА И НОСТАЛГИЈА: 064/829-57-85 И 064/829-57-84.     ---     УСЛЕД ТЕХНИЧКИХ ПРОБЛЕМА, КОРИСНИЧКИ СЕРВИС ПОВРЕМЕНО НЕЋЕ ФУНКЦИОНИСАТИ.
ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Превоз слепих лица и њихових пратилаца

Станице опремљене подлогама за оријентацију слепих лица су: Суботица, Чачак и Краљево.

Станице опремљене панелима за оријентацију слепих лица су: Нови Сад, Суботица и Чачак.

Слепо лице и његов пратилац (особа или пас) морају да путују заједно (у колима истог колског разреда). Слепо лице мора са собом да носи легитимацију (или одговарајућу потврду), чији број је уписан на возној карти пратиоца (лица или пса) и да приликом контроле буде у могућности да докаже свој идентитет. Ималац возне карте на којој је уписана напомена "Пратилац слепог лица", који путује сам сматра се као путник без важеће возне карте.

Слепо лице и лица оболела од дистрофије и сродних мишићних и неуромишићних болести (плегија, церебрална и дечија парализа и мултиплекс склероза) уживају повластицу од 75% од редовне возне цене, на основу књижице за повлашћену вожњу инвалидног лица коју издаје надлежна организација инвалида Србије.

Пратилац слепог или инвалидног лица превози се бесплатно на основу објаве, која је саставни део књижице за повлашћену вожњу слепог, односно инвалидног лица.

Превоз особа у инвалидским колицима

Службена места у којима се врши пријем и отпрема особа са инвалидитетом у инвалидским колицима су: Нови Сад и Суботица.

Превоз особа у инвалидским колицима је могућ возовима, уколико има слободних места и уколико возови саобраћају у саставу ДМВ 711 и ЕМВ 413.

У ДМВ711 и ЕМВ413 постоји по једно место по гарнитури резервисано за превоз особа у инвалидским колицима.

Путник, особа у инвалидским колицима, заузима одређено унапред резервисано место у деловима гарнитуре у којима је предвиђен њихов превоз.

Особама у инвалидским колицима обезбеђује се у оквиру превозне услуге следеће:

 - прилаз без степеништа - посебне мобилне дизалице којима се подижу особе у инвалидским колицима ради уласка односно спуштања из ДМВ711, док је у ЕМВ 413 улазак односно излазак обезбеђен без потребе посебне мобилне дизалице.

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА