Сва права задржана © “Србија Воз" а.д.

Лица до 26 година старости имају право на куповину возне карте која омогућава да се путује месец дана по повлашћеној цени.

КУПИТЕ КАРТУ

ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

О НАМА

РЕД ВОЖЊЕ

РЕД ВОЖЊЕ ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

О НАМА
КОРИСНИЧКИ СЕРВИС: +381 11 360 28 99, ОД 6:30 ДО 18:30 ЧАСОВА, ДО ДАЉЊЕГ.     ---     ЦЕНТАР ЗА РЕЗЕРВИСАЊЕ МЕСТА ЗА ВОЗОВЕ РОМАНТИКА И НОСТАЛГИЈА: 064/829-57-85 И 064/829-57-84.     ---     УСЛЕД ТЕХНИЧКИХ ПРОБЛЕМА, КОРИСНИЧКИ СЕРВИС ПОВРЕМЕНО НЕЋЕ ФУНКЦИОНИСАТИ.
ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА

Извештај са промоције књиге у возу "Романтика"


Београд, 3. 10. 2016. год.


У суботу 1. октобра 2016. године, у возу ”Романтика”, на релацији Београд - Сремски Карловци, одржана је несвакидашња промоција збирке поезије и кратке прозне форме, под називом "Крилате песме и пријатељи".


У књизи је обједињена поезија Гордане Влајић, Иванке Радмановић и Милосаве Павловић, као и поезија писаца који су наступали на ранијим књижевним догађајима овог песничког трија - Матије Бећковића, Радомира Андрића, Петра Жебељана, Радомира Мићуновића, Јасмине Радовановић, Маријане Пилиповић, Мариоле Пантелић, Марка Катића…


Песникиње су у договору са Србија Возом представиле збирку у једном од вагона 2. класе и у вагон-ресторану. Путници су изјавили да се осећају привилегованим што су се затекли на овој "поетској вожњи". Њихово изненађење, поделили су и учесници промоције, не кријући задовољство реакцијом путника, а посебно домаћина воза "Романтика" који су се својом љубазношћу и предусретљивошћу потрудили да и путници и писци ову промоцију запамте као изузетно необичну и пријатну.


Након промоције у возу, песници су посетили Карловачку гимназију, у којој су, такође, представили књигу и разговарали са ученицима Гимназије и гостима које је окупила професорка Маја Стокин.


У промоцији на шинама и Карловачкој гимназији учествовали су: Гордана Влајић, Иванка Радмановић, Милосава Павловић, Рајко Џаковић, Димитрије Буквић, Бранислав Зубовић, Јасмина Радовановић, Александра Михајловић, Николина Ђорђевић и Јована Ивановић.